Groene aanslag

Mos, groene aanslag

Elk dakbedekkingmateriaal kan op termijn geconfronteerd worden met mos- of korstmosvorming. Verschillende factoren werken dit in de hand, zoals onder andere de stand van de zon. Vandaar ook dat je vaak ziet dat bepaalde delen van het dak wel en andere geen groene schijn hebben. De kans op mosvorming is ook groter als er grote bomen in de buurt van dat dak staan. In een vochtige omgeving in de schaduw ontwikkelen deze organismen zich het beste. De groene aanslag hecht zich op bijna iedere ondergrond, dakpannen, gevels, afscheidingen, opritten en terrassen. Ook groene opritten en gevels zijn vaak een doorn in het oog en deze vormen een eerste indruk voor uw bezoeker of cliënteel.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Gevels
Muren en gevels die noordelijk gelegen zijn, hebben vaak last van groene aanslag. Dit kunnen we op twee manieren verwijderen. Enerzijds handmatig met de ladder ofwel door middel van ons osmose apparaat. Na de werken kan de gevel geïmpregneerd worden om in de toekomst mosvorming te voorkomen.  

Opritten of terrassen 
Wij kunnen door middel van een hoge druk spuitmachine uw opritten of terrassen eenvoudig reinigen. Aangezien wij in onze werken geen gebruik maken van detergenten of chemicaliën zullen omliggende planten geen schade ondervinden. Daarnaast kan er ook gewerkt worden met een onkruid machineborstel. Deze verwijderd aanslag, mos en onkruid van opritten en terrassen. Met de stevige staalborstel wordt al het hardnekkige vuil en onkruid verwijderd. Uiteraard worden alle voegen opnieuw opgevuld met fijn wit zand na de uitgevoerde werken.  

Carports en pergola’s
Door middel van ons osmose apparaat kunnen wij uw carport en pergola terug als nieuw krijgen.

Dakpannen
Dakpannen ontmossen is een nogal complexe onderneming. Bovendien oogt het niet erg mooi en tast het de dakbedekking aan. Het is dus van belang dat je dak regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt. Veiligheidshalve kan je dit misschien beter overlaten aan professionele vakmensen.